Upptäck Östersund

Östersund är en av alla städer här i Jämtland. Många tänker på denna stad som en vinterstad, men det finns allt saker att göra här även under de andra årstiderna! Här finns storsjön där det sägs finnas ett sjöodjur. I sjön ligger även ön Frösö, eller Frösöya som man säger här. 

Se och göra

I Östersund finns det en hel del att se och göra. Om du är här vintertid så märker du av varför det kallas för Vinterstaden. Östersunds skidstadion har en hög internationell klass och ligger endast 15 minuters promenad från Östersunds centrum. I denna stad är det stort fokus på just vintersporter, inte bara skidor utan även skridskor, skotersafari och hundspannsåkning.

Storsjöodjuret är en annan sak Östersund är känt för. I Storsjön, som ligger ett par från Östersund ska detta sjöodjur hålla till, sägs det. Det finns en utsiktsplats alldeles intill sjön i Svenstavik. Nära där med har du Jamtli museum, som är väl värd ett besök. 

Östersunds rådhus som för övrigt är den byggnad som främst förknippas med Östersund är även det något du bör se om du är i denna stad. Missa inte heller att göra ett besök i Stora Kyrkan.

Om du tar dig över till Frösö så finns det en del där med att se och göra. Bland annat Frösö Zoo som har mer än 700 700 olika djur, det är från världens minsta apor till krokodiler till ormar och andra arter. Det finns även ett tropikhus samt att det finns ett tivoli med massor av karuseller samt Sveriges största radiobilbana! På Frösö finns även en vacker kyrka att besöka samt Världens nordligaste runsten. Denna kallas för Frösöstenen och uppfördes någon gång under mitten av 1000-talet.

7 Sep 2021